European Championship i Scotland 2014 East Lothian Longniddry.

Inspels Varvet :

Äntligen var dags för EM , Vi fick spela i typiskt links vänder med regn och och mycket vind, jag tränade på att hålla bollen lågt och försöka hitta rätt känsla i slagen, slog på tok för långt med alla mina klubbor mellan 10-15 meter, jag hade mycket svårt med att hitta rätt längd då bollen rullade extremt mycket längre än vad jag är van vid och vinden tog den höger & vänster, ena sekunden var det medvind för att sedan bli en vänster till höger vind, har inte riktigt förstått tjusningen i att spela i regn och hård blåst men tydligen är det så alltid i Scotland och vill man vinna “The Open” så är det lika bra att vänja sig. Vi spelar 9 hål i tre dagar, total längd 1800m där sista hålet en par 5 på 265m är ett birde hål då jag når den på två slag, Sedan spelas en par 5 på 300m i kraftig motvind omöjlig för mig att nå på två slag….
Mitt utslag hål 8 (video)

 

Hål 8 par fyra 225m

Inspels: Hål 8 par fyra 225m // här e gjorde jag birde efter ha limmat inspelet till 1,5 meter,  slutade +2, regn och blåst välkommen till Scotland

Spelade även på Gullane där damernas “the  open” hölls 2013. Det var en härlig upplevelse.

Slutade på delad 11 plats av ca 40 spelare, mer kommer snart….

Dag 1 : första dagen började inte bra efter att ha slagit ut en perfekt drive mitt på fairway så lyckades jag med att toppa andra slaget långt till höger om green , därefter lyckades jag toppa en chip tvärsöver hela grenen och misslyckades totalt med putten, det slutade med en dubbel boggie :-( hade inte äns hänt i min värsta mardröm, sedan spelade jag resten av de åtta hålen på +2 och slutade totalt på +4 vilket gjorde att jag hamnade på en 17 plats, Jag var verkligen besviken, pappa sa att jag slog mycket längre än vad jag brukade, vet inte vad det kan bero på men kanske e jag extra fokuserad och slår alldeles för långt, Vi hade stora problem med vinden samtidigt fungerade inte mitt när spel, varken puttningen eller chippningen vilket i normala fall är min starka sida.

Dag 2 : Började mycket bättre , Jag började med ett par , par och sedan blev det dubbel igen :-( en par 4 som spelas nerför och har varit ett enkelt hål på träningen, sedan kom vi till ett av de enklare hålen , en par 4 på 175m , som är skyddad av en hemsk bunker till vänster om green, Jag på par och hade spelat väldigt bra, Jag fick på en perfekt drive och hade en ca 50-55 m till flagg, risken med detta slag var att flaggan stod kort och jag kunde välja mellan att spela till höger om flagg och ta ett enkelt par eller så kunde jag chansa och försöka få en birde, jag valde att chansa , tog en halv J9 för att få bollen att studsa på kullen och sedan rull upp mot flag, slagit kändes mycket bra , jag såg bollen studsa exakt på den kullen jag ville men den orkade inte upp utan den rullade längs hela green kanten för att till slut hamna i bunkern som knappt var i spel, hade bollen rullat fem cm till hade det varit turneringens bästa slag, nu blev det helt tvärtom. Golf är en marginal sport och dett fick jag uppleva, otuligt nog hade jag slaravat bort min Sand Wedge och fick inte riktigt till bunker slaget, slog förbi hela greenen, chippade upp och två puttade för en dubbel….hejdå EM nu har jag verkligen ingen chans att vinna. Från att nästan komma perfekt till att göra en dubbel, efter det var det svårt att fokusera , gjorde även en boggie på sista hålet på banans lättaste hål. slutade igen +4….

Dag 3 : Nu hade jag inget att spela, så vi gick runt och bara slog.Jag fick välja allting själv, klubbor, slag och läster greenerna, Pappa markerade för varje hål vi kunde ha fått birde på , där inspelat hamnade på ca 1-3 meter från flagg , 7st hål där jag missade 1-3 meters puttar, vilket inte är bra, en förklaring kan vara att vi inte tränade puttning då Kallfors inte hade en bra putting green samtidigt hade jag puttat väldigt bra på träningsrundorna vilket gjorde att jag kände mig säker. men att missa 7st puttar på tävling från 1-3 meters avstånd är absolut inte godkännt, fördelen med detta är att jag vet vad jag ska träna på när jag kommer hem :-)

Jag slutade på plats 11 av ca 45 vilket är en placering sämre än förra året.

Ps. inspelsvarvet gick jag på -1 i regn och vind :-) vi tar med oss det till nästa tävling.

 

2 Responses so far.

  1. jre says:

    hey, do you have a twitter?

Leave a Reply

Your email address will not be published.